AlliantieGVM

En we zijn los!

Op 14 mei 2024 is de Alliantie GoederenVervoerModellen (GVM) van start gegaan met de gezamenlijke ondertekening van onderliggende samenwerkingsovereenkomst. Met deze ondertekening spreken de 10 kennishouders op het gebied van transportmodellering (Significance, Vortech, Panteia, Charta Software, Ecorys, Demis, Transport Mobility Leuven, Dat.Mobility en Fileradar)en Rijkswaterstaat het voornemen uit om opnieuw een langdurige en nauwe samenwerking met elkaar aan te gaan. Noodzakelijk voor het ontwikkelen van kwalitatief hoogstaande strategische goederenvervoersmodellen, zoals die beheerd worden door Rijkswaterstaat.

Het samenwerken in een partner-alliantie constructie is niet nieuw. Al ruim 5 jaar werken we samen aan het beheer, onderhoud en vernieuwen van het goederenvervoersmodel BasGoed. Iedere partij brengt zijn eigen expertise, vaardigheden, focuspunten en bedrijfscultuur in, waarbij naast de inhoudelijke modelkwaliteit ook de software een prominentere plek heeft gekregen. Gedacht kan worden aan onder andere: broncodekwaliteit, automatisch softwaretests, toekomstbestendigheid, informatieveiligheid en overdraagbaarheid.

Ervaringen uit het verleden hebben laten zien dat de intensieve samenwerking leidt tot kruisbestuiving tussen de partners. We wisselen kennis uit, over een weer worden hulpvragen gesteld, gaten worden dichtgelopen en er wordt elkaar wat gegund. We kijken er naar uit om (ook) van deze nieuwe Alliantie een succes te maken!